В начало

ЄС закликає учасників COP 28 активніше переходити на відновлювані джерела енергії

Глава Євроради Шарль Мішель бачить одним із рішень у боротьбі з кліматичними змінами якнайшвидше позбутися залежності від викопних джерел енергії», в яких він вбачає небезпеку для клімату. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Зі свого боку, Європейський Союз повністю мобілізований і має намір продовжувати відігравати провідну роль у кліматичному переході, і з нашими програмами Green Deal, Fit for 55 ми реалізуємо пакет заходів, щоб радикально змінити нашу парадигму економічного розвитку. (...) Ми віримо у дієвість виплат за вуглецеві викиди, щоб продовжувати просуватися у правильному напрямі й закликаємо інших підтримати нас», – заявив Мішель на конференції ООН з клімату COP 28 у п'ятницю.

На думку глави Єврокомісії (ЄК) Урсули фон дер Ляйєн, яка виступила слідом за Мішелем, до остаточного рішення COP 28 мають бути включені, за прикладом ЄС, цілі зі збільшення енергії, що отримується від відновлюваних джерел.

«Минулої весни Європейський Союз виступив із закликом потроїти використання відновлюваних джерел енергії й подвоїти енергоефективність до 2030 року. (...) Наразі наш заклик переріс у потужний рух, до якого вже долучилися понад 110 країн», – повідомила голова ЄК.

«Зараз я закликаю всіх нас включити ці цілі в остаточне рішення COP, тому що це спрямовує потужний сигнал як інвесторам, так і споживачам. Немає жодних сумнівів: енергія майбутнього буде чистою, доступною й вітчизняного виробництва», – заявила фон дер Ляйєн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти