В начало

Україна з Польщею домовилися про часткове розблокування кордону

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України й Міністерство інфраструктури Польщі погодили низку заходів для часткового розблокування кордону. Про це повідомили в Мінінфраструктури.

Йдеться про:

  • відкриття пункту пропуску «Угринів–Долгобичув» для проїзду порожніх вантажівок для зменшення навантаження на інші пункти пропуску;
  • запровадження окремих пасів для порожніх авто в системі «єЧерга» на пунктах пропуску «Ягодин–Дорогуськ» і «Краківець–Корчова». На цих пунктах пропуску є фізичні смуги для порожнього транспорту безпосередньо в пункті пропуску як на українському, так і на польському боці;
  • запуск пілотного проєкту з реєстрацією в «єЧерзі» безпосередньо перед перетином кордону на пункті пропуску «Нижанковичі–Мальховіце» терміном в один місяць.

Питання скасування чи змін до Угоди про лібералізацію перевезень з ЄС не обговорювалось і не було на порядку денному.

Водночас польські протестувальники наполягають на функціонуванні КПП «Угринів–Долгобичув» і «Нижанковичі–Мальховіце» лише для транспорту, зареєстрованого в ЄС. Однак у Мінінфраструктури наголошують, що така позиція неприйнятна для України і Європейського Союзу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти