В начало

росія готує провокацію на Мозирському НПЗ — СБУ

росія хоче використовувати ПВК «Вагнер» для втягування Білорусі в повномасштабну війну, повідомляє Служба безпеки України.

«СБУ встановила, що росія хоче використовувати «вагнерівців» для втягування білорусі в повномасштабну війну проти України. Служба безпеки України отримала розвіддані, які свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації «під чужим прапором» на стратегічному об'єкті білорусі – Мозирському нафтопереробному заводі», – повідомила СБУ у телеграм-каналі у п'ятницю.

За наявними даними, підготовкою теракту займається диверсійно-розвідувальна група з кадрових військових зс рф і співробітників російських спецслужб, яких відправили на територію білорусі під виглядом «вагнерівців».

«Ця російська ДРГ має здійснити провокацію на НПЗ, зображаючи з себе «українських диверсантів». У скоєному росія планує звинуватити Україну, щоб таким чином укотре спробувати втягнути Мінськ у повномасштабну війну проти нашої держави», — йдеться у повідомленні СБУ.

Як повідомляється, «інформацію про запланований у білорусі теракт співробітники Служби безпеки отримали з кількох джерел. Зокрема зі свідчень військовослужбовця зс рф, якого українські захисники взяли в полон на запорізькому напрямку. Також кіберфахівці СБУ відновили й проаналізували інформацію на мобільному телефоні полоненого рашиста».

Серед іншого встановлено, що раніше він брав участь у бойових діях проти Сил оборони на півдні України, а нещодавно йому наказали передислокуватися до Білорусі як члену приватної військової компанії «Вагнер».

Уже на етапі зміни місця служби російський військовий отримав інформацію про спеціальну місію на Мозирському НПЗ. У його телефоні кіберфахівці СБУ знайшли видалене листування з іншими виконавцями, знімки об'єкта й окрему інформацію про операцію.

«Служба безпеки застерігає армію Білорусі від участі у повномасштабній війні проти України. Кожен загарбник, який перетне кордон нашої держави, буде знищений нашими Силами безпеки та оборони», — наголошується в повідомленні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти