В начало

рф збільшила темпи буріння нафтових свердловин — Bloomberg

У першій половині 2023 року російські нафтові компанії пробурили понад 14,7 тис. км експлуатаційних свердловин. Це на 6,6% більше за план і на 8,6% перевищує показники за аналогічний період 2022 року, пише Bloomberg.

Рекордні темпи буріння спостерігаються на тлі рішення росії щодо скорочення видобутку нафти.

Як зазначають експерти, збільшення буріння безпосередньо не призводить до зростання видобування нафти, проте робить внесок у майбутні виробничі потужності. росія може закласти основу збільшення обсягів видобутку після завершення термінів добровільного скорочення, пише агентство.

Крім того, як пише Bloomberg, у міру старіння нафтових родовищ потрібні інтенсивніші темпи буріння для підтримки колишнього рівня продуктивності.

У лютому віце-прем'єр алєксандр новак повідомив, що росія у березні скоротить видобуток нафти на 500 тис. барелів на добу (б/д). Потім скорочення було продовжено до кінця 2023 року. Зі слів новака, видобуток цього року знизиться на 20 млн т, до 515 млн т. Водночас росія, Саудівська Аравія, Ірак, ОАЕ, Кувейт та інші країни ОПЕК+ домовилися про скорочення видобутку у травні сукупно на 1,6 млн б/д.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти