В начало

Нафта перейшла до зростання, Brent здорожчала до $85,6/бар.

Ціни на нафту еталонних марок почали зростати в понеділок і можуть завершити місяць рекордним підйомом з початку 2022 року, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вересневі ф'ючерси на сорт Brent, торги якими припиняються в понеділок, на лондонській біржі ICE Futures на 14:23 за Києвом здорожчали на $0,60 (0,71%), до $85,59 за барель. Активніший жовтневий контракт зріс у ціні на $0,59 (0,7%), до $85 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час зросли на $0,68 (0,84%) – до $81,26 за барель.

За минулий тиждень котирування Brent збільшились на 4,8%, WTI – на 4,6%, повідомляє MarketWatch.

З початку липня ціна Brent підскочила на 12%, WTI — на 14%, що є найкращим місячним приростом із січня 2022 року. Котирування ралюють на тлі скорочення видобутку Саудівською Аравією й росією, зазначає Trading Economics.

«Рекордно високий попит і скорочення постачань із Саудівської Аравії призвели до дефіциту на нафтовому ринку, — написали аналітики Goldman Sachs. — Ринок відмовився від песимізму щодо зростання світової економіки».

Аналітики банку підтвердили свій прогноз, згідно з яким Brent коштуватиме $86 за барель на кінець року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти