В начало

Чистий прибуток OMV Petrom знизився в першому півріччі на 80%

Чистий прибуток, оголошений OMV Petrom за перше півріччя, впав на 80% порівняно з аналогічним періодом торік, до 944 млн леїв (190 млн євро). Про це повідомляє Romania Insider.

Лише у другому кварталі компанія оголосила про чисті збитки обсягом 537 млн леїв (110 млн євро) саме через солідарний внесок. Але це вже було враховано, і акції компанії не відобразили негативно цю новину. У другому кварталі цього року компанія сплатила 1 983 млн леїв (400 млн євро) як внесок солідарності після того, як її чистий прибуток зріс більш ніж утричі порівняно з аналогічним періодом торік, до 2 млрд євро, 2022 року.

Крім того, продажі компанії й прибуток від операцій також відображали нижчі ціни на пальне. Таким чином, доходи від продажів скоротилися на 30% порівняно з аналогічним періодом торік, до 17,9 млрд леїв, у першому півріччі цього року, тоді як операційні доходи впали на 44% порівняно з аналогічним періодом торік, до менш ніж 3,2 млрд леїв.

«За перші шість місяців року ціни на енергоносії на світових ринках значно впали порівняно з рекордами, зафіксованими 2022 року, і наближаються до рівня до енергетичної кризи», — сказала Крістіна Верчере, генеральний директор Petrom.

Прибуток до оподаткування і солідарних внесків становив 3,48 млрд леїв (-37% у річному вимірі). Незважаючи на це, він втричі перевищує прибуток до оподаткування в першому півріччі 2021 року (1,17 млрд леїв), а чистий прибуток у першому півріччі цього року близький до чистого прибутку в першому півріччі 2021 року (980 млн леїв).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти