В начало

Продажі Tesla в Китаї у ІІІ кварталі зростають завдяки субсидіям на EV

Компанія Tesla Inc. отримала найкращий квартал у Китаї, оскільки кількість транспортних засобів, постачених із заводу в Шанхаї, зростала третій місяць поспіль, пише Bloomberg.

Згідно з попередніми даними Асоціації пасажирських автомобілів Китаю, оприлюдненими 9 жовтня, у вересні автовиробник постачив 88 321 одиницю седана Model 3 і позашляховика Model Y, що на 19% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Це підвищило загальну кількість за ІІІ квартал до 249 135, що вище від попереднього піка у 248 686, який спостерігався в останньому кварталі 2023 року, згідно з підрахунками Bloomberg.

Попри різке зростання продажів у Китаї, глобальні постачання Tesla у ІІІ кварталі становили 462 890 автомобілів, ще нижче за позначку 463 900, на яку очікували деякі аналітики. Головний виконавчий директор Ілон Маск у четвер підняв ажіотаж навколо запуску довгоочікуваного роботаксі й інших нових продуктів, які, як він сподівається, створять наступний етап зростання для компанії.

Tesla й інші виробники електромобілів у Китаї отримали державну субсидію обсягом 20 тис. юанів ($2 830США), яка заохочувала водіїв обмінювати старі автомобілі на нові електромобілі. Очікується, що зростання триватиме у жовтні, оскільки наприкінці вересня Пекін розв’язав пакет економічних стимулів, а тижневе національне свято, що закінчилося 7 жовтня, призвело до того, що натовпи юрмилися в автосалонах.

Минулого місяця компанія зі штаб-квартирою в Остіні також відсвяткувала 1-мільйонний експорт зі свого заводу в Шанхаї, а глобальний віцепрезидент Грейс Тао написала в соціальних мережах, що виготовлені у Китаї автомобілі Tesla отримали визнання на закордонних ринках, включаючи Європу й Азійсько-Тихоокеанський регіон.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти