В начало

Польські протестувальники відновлюють блокування пункту «Корчова–Краківець»

Польські протестувальники відновлять блокування руху вантажівок на пункті пропуску «Корчова–Краківець» з 18 квітня. Про це повідомляє Державна митна служба (ДМС) на своєму телеграм-каналі.

«За інформацією польської сторони, ймовірно планується блокування вантажів на вʼїзд в Україну у період з 09:00 18 квітня по 09:00 20 квітня 2024 року перед пунктом пропуску «Корчова–Краківець», – йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що пропускна здатність становитиме 1 автомобіль на годину. Водночас це не стосуватиметься гуманітарних і військових вантажів.

Крім того, рух пасажирського транспорту – легкових автомобілів, автобусів – в обидва напрямки здійснюватиметься безперешкодно.

Нагадаємо, 9 лютого польські фермери розпочали блокаду трьох пунктів пропуску на кордоні з Україною, з 12 лютого протести поширилися ще на два пункти пропуску, зокрема «Зосин–Устилуг». Із 16 лютого польські аграрії блокували вже шостий пункт пропуску для руху вантажів.

Увечері 21 березня польські фермери призупинили акцію протесту на прикордонному пункті пропуску «Зосин–Устилуг». За день до цього вони припинили блокувати рух вантажівок біля пункту пропуску «Медика–Шегині». А 28 березня тимчасово призупинили блокувати рух вантажівок в обох напрямках на пункті пропуску «Угринів–Долгобичув». Блокаду останнього пункту поновили 2 квітня, але 16 квітня її знову було призупинено.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти