В начало

ОПЕК дивиться на можливе членство Намібії

Коаліція виробників нафти ОПЕК+, з якої нещодавно вийшла Ангола, розглядає можливість потенційного членства Намібії, повідомляє The Herald.

Зі слів представника африканської промисловості, цей крок стався в той час, коли Намібія готова потенційно стати четвертим за величиною виробником нафти в Африці до наступного десятиліття.

За останні роки TotalEnergies і Shell знайшли близько 2,6 млрд барелів нафти, щоб Намібія була готова почати видобуток до 2030 року, повідомляє Reuters.

У довгостроковій перспективі ОПЕК разом з росією й іншими членами ОПЕК+ прагне отримати Намібію як повноправного члена, заявив NJ Ayuk, виконавчий голова Африканської енергетичної палати, додавши, що його організація допомагає полегшити дискусії між двома сторонами. 

У лютому генеральний секретар ОПЕК Хайтам Аль Гайс зазначив, що ОПЕК веде перемовини з кількома країнами про приєднання до хартії, хоча він не уточнив, з якими.

Тодішній твіт ОПЕК повідомив, що Аль Гайс зустрівся з міністром шахт і енергетики Намібії Томом Алвіндо на конференції в Нігерії, де обговорювалася перспектива спільної роботи ОПЕК і Намібії «під парасолькою Хартії про співпрацю».

Минулого року комісар Намібії з нафти Меггі Шино висловила зацікавленість приєднатися до «сім’ї» ОПЕК, як повідомляє S&P Commodity Insights. Однак у березні міністр Алвіндо заявив, що членство в ОПЕК наразі не розглядається.

«Нас ніхто не просив приєднатися до ОПЕК. Члени ОПЕК є країнами-експортерами нафти, а ми ще не там. Це розглядається лише після того, як ми почнемо виробляти», — сказав він.

Очікується, що перемовини між ОПЕК і Намібією відновляться наприкінці квітня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти