В начало

Податківці оштрафували АЗС на Черкащині на 852 тис. грн за торгівлю без ліцензій

Працівники головного управління Державної податкової служби (ДПС) України під час перевірки виявили АЗС, на якій продавали пальне без відповідних дозвільних документів, за що передбачено штраф обсягом 852 тис. грн. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті ГУ ДПС у Черкаській області.

Під час проведення контрольно-перевірочних заходів було встановлено, що службовими особами однієї з АЗС, яку розташовано в c. Піщане, здійснювалось зберігання і реалізація пального (дизельного пального і бензину) без відповідних дозвільних документів (ліцензій на право реалізації і зберігання пального) і з порушенням вимог Податкового кодексу України», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають податківці, за порушення вимог чинного законодавства суб’єктом господарювання передбачено штрафні санкції обсягом 852 тис. гривень.

Наразі перевірка триває, досліджується питання законності придбання пального і джерел його походження.

Як повідомляв enkorr, з початку року співробітники податкової служби Запорізького регіону провели 45 фактичних перевірок АЗС з метою забезпечення контролю за обігом пального і його належного обліку за місцем реалізації й зберігання, в результаті чого суб'єктам господарювання нараховано 178,6 млн грн штрафних санкцій.

Як відомо, за 5 місяців цього року Державною податковою службою (ДПС) проведено 387 фактичних перевірок АЗС, в результаті яких за порушення вимог законодавства про ціни та ціноутворення на суб’єктів господарської діяльності було накладено штрафів на 44,4 млн грн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти