В начало

Підсолодили пілюлю: «Приват» знизив ціни на дизель

14 жовтня консолідована мережа «Приват» знизила ціна на дизельне пальне у середньому на 1,80 грн/л, до 48,97 грн/л, через що оператор потрапив у трійку мереж із найнижчими цінами на цей вид пального. Про це свідчить моніторинг Консалтингової групи «А-95».

На заправних комплексах оператора вартість цього виду пального просіла на 0,50-3,10 грн/л, до 46,89-51,99 грн/л залежно від області. Найсуттєвіше — на 3 грн/л і більше — здешевшав дизель на стелах у Житомирській, Полтавській, Сумській і Чернігівській областях. Найменше — близько 50 коп./л — у Донецькій, Закарпатській і Одеській областях.

Знизилася ціна на дизель і у додатку мережі на 2 грн/л, до 48,49 грн/л. Наразі різниця між середньою на стелі й «Jet!» становить 0,48 грн/л попри 0,28 грн/л у кінці минулого тижня.

Дизпальне в оператора можна придбати майже на кожній АЗК, чого не можна сказати про інші види пального.

Як повідомляв enkorr, у мережі є проблеми з наявністю на заправках бензину і скрапленого газу. 

Відповідно до результатів дослідження, проведеного enkorr, найбільші труднощі з бензином у «приватівців» спостерігаються в Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській і Чернігівській областях. Скраплений газ відсутній на більшості заправок.

За версією учасників ринку, проблеми з пальним в оператора можуть бути пов’язані з браком обігових коштів.

Загалом протягом тижня, з 7 по 14 жовтня, ціни на дизель у більшості мереж не зазнали змін. Тільки «БРСМ-Нафта» точково у Волинській області знизила цінник на 1 грн/л, до 48,99 грн/л, й «Укрнафта» і VostokGaz збільшили вартість пального на 50 коп./л, до 53,49 грн/л і 52,99 грн/л відповідно.

Згідно з даними моніторингу «А-95», за тиждень середня роздрібна вартість дизпального по країні знизилася на 16 коп./л і становить 52,55 грн/л.

Динаміка роздрібних цін на дизельне пальне в Україні у жовтні 2024 р., грн/л

 

 

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти