У початок

На АЗК «Привату» складнощі з бензином (оновлено)

На заправках консолідованої мережі «Приват» періодично фіксується брак одного або кількох видів пального. Такі сигнали у редакцію enkorr надходять з ринку.

Наразі не можна «отоварити» бензин у Черкаській області.

«Приїхав на АЗК, щоб залити бензин, який купив у додатку, а пального немає і коли буде – невідомо», – розповів житель міста Черкас.

З його слів, оператор заправного комплексу повідомив про можливе закриття АЗК, а на «гарячій лінії» розповіли про тимчасові складнощі з постачанням пального. 

Відповідно до результатів дослідження, проведеного enkorr, найбільші труднощі з пальним у «приватівців» також спостерігаються в Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській і Чернігівській областях.

Згідно з опитуванням enkorr, мережа має проблеми не тільки з бензином, а й зі скрапленим газом, який відсутній на більшості заправок.

«Хоч готівкою, хоч на талони, а газу немає», – зазначив один із респондентів. 

Редакції enkorr не вдалося додзвонитися на «гарячу лінію» мережі. Але з додатка компанії ми з'ясували, що станом на 10 жовтня А-95 є на 294 заправках мережі з загальних 573, які розміщенні на інтерактивній карті в «Jet!». Скраплений газ є на 123 станціях. 

За версією учасників ринку, проблеми з пальним у приватівців можуть бути пов’язані з браком обігових коштів. 

Згідно з моніторингом Консалтингової групи «А-95», станом на 10 жовтня вартість бензину на стелах мережі становить 55,89-56,99 грн/л залежно від області. А ось у додатку його можна придбати за 51,99 грн/л з економією 4-5 грн/л.

На інші види пального дисконт значно менший: для дизпального – 0,28 грн/л від середньої ціни у мережі, на скраплений газ — 1 грн/л.

Нагадаємо, 27 вересня «ПриватБанк» провів електронний аукціон з продажу 245 АЗС і 33 земельних ділянок, що до цього належали групі «Приват» Ігоря Коломойського. Переможцем зазначеного аукціону стало невідоме доти ТОВ «Макс Енерго Ресурс».

За підрахунками enkorr, після продажу у консолідованій мережі «Приват» залишилося близько 620 заправних комплексів. До націоналізації «Укрнафти» в мережі нараховувалося 1 540 заправок, що працювали під 11 брендами.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти