В начало

«Паралель» відмовилась розкрити оклади своїх працівників

Компанія «Паралель» спростовує повідомлення про борги із виплати заробітної платні працівникам і мінімальні ставки, але відмовилась розповісти про реальний рівень окладів у компанії. Про це свідчить відповідь на офіційний запит enkorr.

Минулого тижня окремі телеграм-канали з посиланням на отримані повідомлення від працівників мережі «Паралель» написали про затримки заробітної плати, низькі офіційні оклади й доплату готівкою.

У своїй відповіді на запит enkorr про рівень офіційних ставок «Паралель» зазначила, що посадові оклади не є публічною інформацією і їхнє розголошення порушувало б закон про захист персональних даних.

Коментуючи питання щодо можливих затримок виплати зарплат, про які ширилась інформація мережею минулого тижня, у «Паралель» заявили, що всі виплати здійснюються вчасно і в повному обсязі згідно з трудовим законодавством.

Компанія також наголосила, що поширення інформації про нібито порушення є частиною «спланованої інформаційної атаки».

На запитання щодо виплат у готівковій формі компанія запевнила, що зарплата виплачується винятково відповідно до вимог Кодексу законів про працю України.

Enkorr також цікавився окладами й своєчасністю виплат у мережах Motto й «Прайм», які на ринку вважаються підконтрольними «Паралелі», але в компанії зазначили, що не володіють відповідними даними. Зокрема «Паралель» спростувала інформацію про свою причетність до мережі АЗС «Прайм», зазначивши, що її структура власності є прозорою і доступною у відкритих джерелах.

Раніше про неадекватно низький рівень окладів у «Паралелі», Мotto й «Праймі» неодноразово повідомляв директор Консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн. Такі розрахунки він зробив на основі даних Тимчасової слідчої комісії парламенту під головуванням Ярослава Железняка.

Так, згідно з цими даними у ІІ кв. 2024 року у ТОВ «Паралель-М Лтд» нараховувалось 248 співробітників із середнім окладом 10 900 грн/міс. або близько 8 940 грн/міс. на руки.

Своєю чергою у мережах Motto й «Прайм», які на ринку пов’язують із «Паралеллю» (остання нещодавно отримала від АМКУ дозвіл на придбання Motto), оклади є одними з найменших серед найбільших мереж АЗС. За розрахунками С.Куюна, у ІІ кв. 2024 року вони становили 7 529 і 4 260 грн/міс. відповідно у Motto й «Прайм».

Нагадаємо, згідно з даними ТСК, середній оклад для ТОП-5 мереж із найбільшими зарплатами (ОККО, UPG, Amic, Shell, WOG) серед ТОП-10 найбільших мереж за кількістю АЗС у ІІ кв. становив 23 437 грн/міс..

Довідка enkorr

Власником «Паралелі» є Олександр Дубинін, який придбав мережу у СКМ Ріната Ахметова 2020 року за кредитні кошти ПУМБ. На той час мережа складалася з 60 АЗС, а вартість угоди оцінювалась, за даними ринкових джерел, у $30 млн. Унаслідок російського вторгнення мережа скоротилась до 22 АЗС, дві з яких розташовано в Одеській області.

У вересні цього року Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл ТОВ «Гефест. ЛТД», яке входить у групу «Паралель», на купівлю мережі АЗС Motto (нараховує 70 АЗС).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти