В начало

Latvijas Propana Gaze почала продажі морського LPG

На LPG-термінал у Ризі надійшла перша морська партія скрапленого газу. Про це enkorr повідомили у компанії Latvijas Propana Gaze, яка є оператором термінала.

Згідно з даними, 20 жовтня на терміналі у Ризі було розвантажено 1,77 тис. тонн скрапленого газу, який прибув зі шведського Гетеборга.

За два місяці в країнах ЄС буде впроваджено заборону на постачання скрапленого газу з росії. Латвія є другим за обсягами імпортером російського газу після Польщі. У I півріччі цього року Латвія імпортувала 168 тис. тонн LPG, з яких 147 тис. тонн надійшло з росії.

Про плани імпортувати газ морським шляхом Lativias Propana Gaze повідомляла enkorr ще наприкінці минулого року, коли ЄС затвердило газовий пакет санкцій.

Пропозиції шведського газу з Риги вже з’явилися в українських компаній, його вартість становить 54 000-55 000 грн/т FCA Рига, що з урахуванням транспорту до кордону України наразі дорожче порівняно з цінами на польських і литовських базисах. «Ціна дещо вища за ринкову, але ми придбали цю партію, щоб протестувати новий канал постачань», — зазначив представник компанії Latvijas Propana Gaze.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти