В начало

ОККО за січень-вересень сплатила до бюджету 10,3 млрд грн податків

За січень-вересень 2023 року підприємства групи ОККО сумарно перерахували до бюджету і державних спеціалізованих фондів 10,315 млрд грн податків. Про це повідомляє прес-служба ОККО.  

Зокрема було сплачено 2,821 млрд грн податків з операційної діяльності (податок на прибуток, ПДВ (крім сплаченого на митницю при імпорті), роздрібний акциз, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, плата за землю, збір на обов'язкове державне пенсійне страхування) і 7,495 млрд грн податків і зборів при імпорті товарів.

«Загальний обсяг сплачених ОККО податків за 9 місяців 2023 року у 2,4 раза більший, ніж за аналогічний період торік. Таким чином, на податки групи ОККО припало приблизно 0,88% від усіх податкових надходжень до зведеного бюджету України за 9 місяців 2023 року», — зазначили у компанії.  

Суто за третій квартал 2023 року група ОККО сплатила 4,107 млрд грн податків і зборів, що на 29% більше, ніж за перший квартал, і на 36% більше, ніж за другий квартал. Із них 1,007 млрд грн – це податки від операційної діяльності, а 3,1 млрд грн – сплачені при імпорті.

«Якщо перерахувати податки, сплачені з операційної діяльності, на одну заправку, то кожен АЗК ОККО у січні-вересні 2023 року заплатив до бюджету 7 млн 165,18 тис. грн, або ж по 796,13 тис. грн на місяць. Цей показник на 21% вищий, ніж у січні-вересні 2022 року», — йдеться у повідомленні.

У перерахунку на 1 літр реалізованого пального показник сплати податків з операційної діяльності становив 2,52 грн (проти 2,29 грн з літра за 9 місяців 2022 року). За результатами 3-го кварталу 2023 року цей показник становив уже 2,7 грн на 1 літр. У перерахунку ж на одного працівника компанії рівень сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, військового збору і податку на доходи фізичних осіб становить нині 9 693 грн щомісяця.

Як зазначив віцепрезидент ОККО з питань фінансів Назар Купибіда, в умовах протистояння агресорові одне з головних завдань бізнесу – повна і своєчасна сплата податків. Адже кожна перерахована до бюджету гривня – це додаткові кошти на зміцнення армії, на відновлення зруйнованої інфраструктури, на соціальну підтримку наших співгромадян.

«Проте щоб швидше наблизити перемогу, ми не обмежуємося тільки сплатою податків. Ще понад 1,3 млрд грн ОККО уже передала на підтримку ЗСУ й відбудову України. Тут ідеться і про закупівлю техніки й озброєння для ЗСУ, і про безкоштовне харчування наших оборонців у прифронтових районах, і про підтримку місцевих громад і волонтерів пальним, і про ще багато різних проєктів. І ми будемо продовжувати це робити аж до кінця повномасштабної війни», – прокоментував топменеджер.

Довідка enkorr

OKKO Group — всеукраїнський холдинг, флагманом якого є мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз»). До складу OKKO Group входить понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти