В начало

Cheniere з OMV підписали довгострокову угоду на постачання СПГ

Американський гігант з експорту СПГ Cheniere підписав довгострокову угоду з австрійською енергетичною компанією OMV на постачання останній скрапленого природного газу. OMV отримуватиме обсяги через імпортний термінал Gate LNG у голландському порту «Роттердам», де вона має потужності. Про це повідомляє LNG Prime.

Згідно з окремими заявами двох компаній, Cheniere Marketing постачатиме OMV Gas Marketing and Trading до 12 вантажів СПГ на рік, або близько 0,85 млн тонн СПГ на рік, за ціною, пов’язаною з TTF, починаючи з кінця 2029 року.

Дві фірми не розкрили тривалість угоди купівлі-продажу.

Виконавчий віцепрезидент і CCO Cheniere Анатоль Фейгін сказав, що ця угода ще більше поглиблює їхні відносини, оскільки Cheniere вперше постачила OMV 2018 року.

«Ця довгострокова угода між Cheniere і OMV посилить здатність Cheniere постачати СПГ у Європу, де енергетична безпека ніколи не була такою важливою», — сказав він.

Берислав Гасо, виконавчий президент OMV Energy, сказав, що компанія зробила «ще один значний крок у диверсифікації й захисті альтернативних неросійських джерел постачання газу для своїх клієнтів у довгостроковій перспективі».

На початку цього року британський енергетичний гігант BP підписав 10-річну угоду з OMV про постачання останньому СПГ через термінал Gate, що належить Gasunie і Vopak.

Згідно з цією угодою, з 2026 року ВР буде постачати до 1 млн тонн СПГ на рік зі свого глобального портфеля.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти