В начало

Rompetrol Rafinare продовжує інвестувати у складські потужності

Rompetrol Rafinare, компанія-член KMG International Group (Rompetrol), завершила модернізацію двох нових резервуарів у складському парку нафтопереробного заводу (НПЗ) Petromidia Năvodari, повідомляє Bursa.

Зазначається, що інвестиції у два проєкти становлять приблизно $6,5 млн і є частиною загальної програми обслуговування, відновлення й модернізації резервуарного парку.

«Завдяки таким роботам ми прагнемо підвищити гнучкість в операційному секторі, оскільки відновлення наявних потужностей є необхідністю бізнесу. Нещодавно завершені проєкти, згідно з графіком і з дотриманням усіх правил безпеки, наближають нас до цих цілей загальної програми, у нас буде можливість зберігати на 20% більше дизельного пального, і ми зможемо краще керувати потоками готової продукції й напівфабрикатів», – сказав Флоріан Поп, генеральний директор Rompetrol Rafinare. 

Останній виконаний проєкт стосувався реконструкції бензинового резервуара (B6) ємністю 5 тис. м3. Це було досягнуто за допомогою техніки, яка передбачала використання гідравлічних домкратів. Таким чином, усі зварювальні й технічні роботи проводилися на землі, а потім піднімалися на кожну складову танка за допомогою нової системи.

Повторне введення в дію резервуара, потужність якого збільшено на 10%, може підвищити надійність роботи НПЗ «Петромідія» на 25% у разі технологічної зупинки установки гідропереробки бензину (ГБ). Таким чином, виключаються ризики впливу виробничої одиниці на операційну ефективність.

Раніше фахівці Rompetrol Rafinare спільно з Rominserv (генпідрядник KMG International Group) успішно завершили реконструкцію дизельного резервуару (M92) об’ємом 12 720 м3.

З повторним введенням резервуару в потік і на тлі постійних робіт, що проводяться в останні роки, загальна ємність зберігання дизельного пального на НПЗ Petromidia збільшилася більш ніж на 20%, що надає установці Năvodari більшу гнучкість у транспортуванні готової продукції.

Далі Rompetrol Rafinare виконуватиме проєкти з реконструкції двох інших резервуарів для вакуумних відходів ємністю 10 тис. м3, відповідно для вакуумного дистиляту ємністю 5 тис. м3.

Загальна програма реабілітації резервуарів на НПЗ Petromidia Năvodari й Vega Ploiesti триватиме до 2027 року, і на цей час загальні інвестиції становлять понад $10 млн, починаючи з 2022 року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти