В начало

ОККО восени планує розпочати будівництво заводу з агропереробки й проєкт ВДЕ

Група компаній ОККО (OKKO Group) планує восени 2023 року розпочати будівництво в західних областях України заводу з агропереробки й проєкт відновлюваної «зеленої» енергетики вартістю близько $120 млн і $200 млн відповідно, повідомив СЕО компанії Василь Даниляк, передає "Інтерфакс-Україна". 

«Ми не відмовилися від великих проєктів з великими інвестиціями, які раніше планували. Ми їх продовжуємо. Хочемо стартувати великий проєкт з агропереробки вже восени», – сказав він в організованих медіахолдингом NV «Діалогах про бізнес» у Києві в четвер.

Даниляк уточнив, що у 2021-2022 роках у цьому аграрному проєкті, який безпосередньо пов'язано з бізнесом групи, проводилася необхідна робота з консультантами, українськими й міжнародними проєктантами, і він ще не вимагав інвестицій.

CEO зазначив, що географічно підприємство буде розташовано в Тернопільській області, де ОККО раніше мала величезний виробничий майданчик і змогла його трансформувати під цей проєкт.

З його слів, проєкт у сфері відновлюваної «зеленої» енергетики було куплено у партнерів на стадії Ready To Build.

«Географічні «стопи» на інвестиції ми собі поставили, географічні safety хочемо отримати», – пояснив Даниляк вибір західної частини України для реалізації цих проєктів.

До складу OKKO Group входить понад 10 різнопрофільних бізнесів у сфері виробництва, торгівлі, будівництва, страхових, сервісних та інших послуг. У сільському господарстві працює структурний підрозділ «ОККО-Агротрейд» і концерн «Хлібпром». Флагманською компанією групи є концерн «Галнафтогаз», який керує однією з найбільших автозаправних мереж в Україні під брендом ОККО.

Мажоритарним акціонером компанії є Віталій Антонов. Серед міноритарних акціонерів – Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти