В начало

У Франції знову поскаржилися на TotalEnergies через заправку російських літаків

Французька асоціація Darwin Climax Coalition і українська група Razom we stand знову подали скаргу до Національної антитерористичної прокуратури у Парижі, закликаючи розслідувати діяльність компанії з виробництва пального, яке використовувалося для заправки російських літаків, повідомило агентство Agence France-Presse.

За інформацією агентства, цього разу асоціації супроводжували скаргу цивільним позовом, що автоматично робить її розгляд обов'язковим.

У жовтні ці асоціації вже подавали аналогічну скаргу, але прокуратура Парижа відмовила у її розгляді.

Як стверджували позивачі, продовжуючи розробляти Термокарстове родовище в Ямало-Ненецькому автономному окрузі після 24 лютого 2022 року, TotalEnergies «сприяла забезпеченню російського уряду засобами», необхідними для бойових дій.

У TotalEnergies вважають, що звинувачення є «наклепницькими і необґрунтованими». Як повідомляє агентство, в компанії заявляли, що газовий конденсат, який видобуває «Тернафтогаз», було вивезено за кордон, і тому його не могли використовуватися для виробництва пального для російських літаків.

TotalEnergies до вересня володіла 49% підприємства «Тернафтогаз», що розробляє Термокарстове газоконденсатне родовище на півночі росії. Решта (51%) належала російській групі «новатек», в якій TotalEnergies також володіла 19,4% акцій.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти