В начало

НПЗ «роснєфті» в туапсе відновив переробку нафти

туапсинський НПЗ «роснєфті» відновив перероблення нафтової сировини наприкінці квітня – на початку травня, повідомили Reuters галузеві джерела.

За їхньою інформацією, завод наприкінці квітня завершив ремонт на установці первинної переробки нафти АВТ-12 номінальною продуктивністю 34 290 тонн на добу (100% потужності НПЗ) й запустив її в роботу.

За даними двох джерел, перероблення нафти на туапсинському НПЗ 1 травня становила близько 20 тис. тонн, що становить приблизно 60% від номінальної потужності АВТ-12 тй відповідає мінімальному проєктному завантаженню для установки.

туапсинський НПЗ зупинив перероблення нафти й випуск нафтопродуктів 25 січня через пожежу.

Повернення туапсинського НПЗ до роботи може скоротити сумарний обсяг первинних потужностей, що простоюють, на НПЗ рф приблизно на 1 млн тонн на місяць, або майже на чверть. З поновленням перероблення на туапсинському НПЗ очікується відповідне скорочення пропозиції нафтової сировини для експорту й пропорційне збільшення експорту нафтопродуктів.

туапсинський НПЗ із єдиною установкою первинної переробки номінальною потужністю 12 млн тонн на рік переробляє легку нафту Siberian Light.

Завод орієнтований на експорт, він випускає нафту, мазут, вакуумний газойль і дизпальне із вмістом сірки 0,7%, при цьому не виробляє автобензини й низькосірчисте дизпальне для внутрішнього ринку.

туапсинський НПЗ за 2023 рік переробив 9,322 млн тонн нафти, а в січні до аварійної зупинки — 0,576 млн тонн, за даними джерел.

Нафтопродукти туапсинського НПЗ відвантажуються на експорт через термінал «роснєфті» в туапсе.

Основна частина нафтопродуктів, що експортуються з туапсе, постачається в Туреччину, а також у Малайзію, Китай, Сингапур і Тайвань, за даними трейдерів і системи стеження за рухом суден LSEG.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти