В начало

Новим генеральним директором Orlen став Іренеуш Фафара

Orlen, енергетична група і найбільша державна компанія Польщі, обрала Іренеуша Фафару новим генеральним директором після звільнення Даніеля Обайтека з посади на початку лютого, повідомляє агенція PAP.

Згідно з прес-релізом компанії, Фафару було призначено на спільний термін повноважень правління, який закінчується в день, коли чергові загальні збори затверджують фінансову звітність компанії за 2025 рік.

Призначення набуває чинності 11 квітня.

Згідно із заявою, Фафара – експерт, який знає паливний сектор і виклики, пов’язані з трансформацією енергії.

У 2010-2018 роках він був президентом Orlen Lietuva, литовської філії компанії, яка управляє єдиним нафтопереробним заводом (НПЗ) у країнах Балтії.

З червня 2020 року він – президент медичної компанії 4Cell Therapies.

Обайтека, генерального директора Orlen протягом шести років, було звільнено наглядовою радою групи 1 лютого, починаючи з 5 лютого.

Багато хто в новому уряді вважав Обайтека занадто близьким до старого уряду «Закону і справедливості», який втратив владу на загальних виборах у жовтні.

Його також переслідували суперечки навколо його активів і продажу компанією Orlen частки в НПЗ Lotos компанії з Саудівської Аравії.

Нагадаємо, раніше Іренеуш Фафара увійшов до нового складу Наглядової ради ПАТ «Укрнафта», який було сформовано у березні цього року.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти