В начало

NextDecade і Saudi Aramco підписали 20-річну угоду про постачання СПГ

Американський постачальник скрапленого природного газу (СПГ) NextDecade підписав необов'язкову угоду з Saudi Aramco про постачання 1,2 млн тонн СПГ на рік протягом 20 років, повідомили компанії 13 червня.

Угода відбувається в той час, коли Aramco прагне зміцнити свої позиції на ринку СПГ, який має вирости в усьому світі на 50% до 2030 року, особливо в Сполучених Штатах, де потужність СПГ майже подвоїться протягом наступних чотирьох років. 

Aramco заявила, що угода є частиною її зусиль з розширення своєї «присутності на міжнародних енергетичних ринках».

Відповідно до умов, СПГ постачатиметься з четвертої лінії скраплення на СПГ-заводі NextDecade Rio Grande у порту «Браунсвіль» (штат Техас, США).

Раніше цього місяця агентство Reuters повідомило, що Aramco веде перемовини з NextDecade, а також з американською компанією Tellurian щодо двох окремих проєктів скрапленого природного газу (СПГ), оскільки саудівська фірма прагне збільшити свою торгівлю газом і його видобуток.

Aramco й NextDecade повідомили, що вони провадять перемовини щодо зобов'язальної угоди, яка набуде чинності за умови позитивного остаточного інвестиційного рішення щодо Train 4, яке NextDecade очікує в другій половині 2024 року.

У травні Національна нафтова компанія Абу-Дабі (ADNOC) заявила, що придбала 11,7% акцій у першій фазі проєкту СПГ NextDecade, який включав перші три лінії скраплення, і погодилася укласти 20-річну угоду про постачання четвертої лінії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти