В начало

Труднощі перекладу: «БРСМ» не купувала баржу Gas 79

Власник самохідної баржі для перевезення LPG Gas 79 (ENI 04008460) Centurion Group спростував інформацію про продаж судна групі «БРСМ». Зі слів голови Centurion Group Олексія Костяка, після завершення технічного дооснащення баржі компанія планує надавати послуги з фрахту або возити газ самостійно, якщо це буде економічно вигідно.

У попередній публікації enkorr повідомляв, що самохідною баржею Gas 79 поповнила свій флот група «БРСМ-Нафта». Ґрунтом для публікації стала інформація, отримана одночасно від кількох джерел на ринку України, Румунії й Болгарії.

У першому рейсі до України баржа подолала шлях з німецького Дуйсбурга по річці Рейн, з якої через Європейський канал її було переправлено в Дунай. На початку червня судно прибуло в один із дунайських портів. Баржа здатна перевозити близько 1 тис. тонн скрапленого газу.

У Centurion зазначили, що баржа може бути не останнім придбанням. «Одна баржа — в полі не воїн. Тож ми розглядаємо варіанти придбання LPG-танкера місткістю 3-4 тис. тонн», — додав Олексій Костяк.

«БРСМ» і Centurion Group пов’язує лише те, що свого часу компанія Олексія Костяка продала їм газовози Boreas LPG і Star Prime. Наявність власного флоту дозволила «БРСМ» суттєво збільшити постачання газу з півдня. За січень-травень 2024 року компанія імпортувала з південного напрямку 32,6 тис. т, що стало другим результатом серед українських трейдерів. Зростання обсягів імпорту зробило «БРСМ» найбільшим ресурсотримувачем в Україні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти