В начало

Індія обережно ставиться до контрактної російської нафти через обмеження санкцій США

Державні нафтопереробні заводи (НПЗ) Індії ухиляються від скорочених постачань російської сирої нафти, оскільки колись бурхлива торгівля стає набагато складнішою через жорсткіші санкції США, пише Bloomberg.

Найбільший державний НПЗ Indian Oil Corp., швидше за все, скоротить обсяги сирої нафти, отриманої за так званими строковими постачаннями, тоді як Bharat Petroleum Corp. і Hindustan Petroleum Corp. вирішили не брати твердих зобов’язань з отримання контрактної нафти наступного фінансового року. Про це повідомили джерела на умовах анонімності через конфіденційність інформації.

Три нафтопереробні підприємства вели перемовини з російським ПАТ «роснєфть» про забезпечення близько 500 тис. барелів на день (б/д), що еквівалентно третині щоденного імпорту Індії, щоб спробувати зменшити залежність від одноразових закупівель, які часто можуть бути дорожчими. Зі слів джерел, тепла реакція на запропоноване положення контракту, яке врегульовує перебої з постачаннями, додала обережності з боку індійських нафтопереробників.

Indian Oil має довгострокову угоду з «роснєфтью», але контрактне постачання було б першим для HPCL і BPCL.

росія все ще залишається найбільшим постачальником для Індії, але є ознаки того, що нафтопереробники купують більше в інших виробників, включаючи Саудівську Аравію. Державні компанії також шукають контрактну нафту з Близького Сходу й Західної Африки, але угоди, ймовірно, будуть дорожчими, ніж російська нафта, кажуть джерела.

Очікується, що державні нафтопереробні підприємства задовольнять 40% своїх потреб у сирій нафті у фінансовому році, що починається 1 квітня, шляхом одноразових закупівель або спотових угод, що означає, що великі обсяги нафти з росії все ще можуть надходити в Індію, повідомили чотири джерела.

Торік Indian Oil уклала серію угод з «роснєфтью», ТОВ «сахалін-1» і ПАТ «газпром нєфть» щодо отримання 24,5 млн тонн, або 492 тис. б/д, протягом року, що закінчився 31 березня, повідомили два джерела. Це можна порівняти з контрактом з «роснєфтью» 2021 року про видобуток 2 млн тонн на рік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти