В начало

Нафтопереробні потужності США зростають другий рік поспіль

Потужності з перероблення сирої нафти в США цього року зросли на 1,5%, до 18,38 млн барелів на день (б/д), як показав урядовий звіт у п'ятницю, 14 червня, оскільки нове велике розширення в Техасі збільшило потужності.

Як пише Reuters, Управління енергетичної інформації (EIA) повідомило, що цифри вказують на потужність онлайн станом на 1 січня, яка вперше відображає торішній запуск близько 250 тис. б/д нафтопереробного заводу (НПЗ) Exxon Mobil у Бомонті (Техас).

Зростання потужностей відбувається другий рік поспіль завдяки розширенню теперішніх операцій. Проте переробна потужність на початку 2024 року залишалася більш ніж на 500 тис. б/д нижчою від піку 2019 року на рівні 18,98 млн б/д, який було зафіксовано перед хвилею закриття й переобладнання заводів під час пандемії COVID-19.

Нафтопереробні підприємства переробляють сиру нафту в бензин, дизельне пальне, авіаційне паливо та інші продукти.

Marathon Petroleum Corp залишається найбільшим нафтопереробним підприємством у Сполучених Штатах, здатним переробляти до 2,95 млн б/д, або 16% загального обсягу в країні, на своїх 13 заводах у США, йдеться у звіті EIA.

Valero Energy Corp була другою за величиною нафтопереробною компанією США за обсягом виробництва з її потужністю 2,21 млн б/д, що дорівнює приблизно 12% від загального обсягу.

Exxon була третьою за величиною з майже 1,95 млн б/д після того, як навесні 2023 року було введено в експлуатацію розширення НПЗ у Бомонті вартістю $2 млрд, що збільшило переробну потужність цього підприємства до 609 тис. б/д.

Четвертий за величиною нафтопереробник, Phillips 66, може переробляти 1,39 млн б/д, а п'ятий і шостий за величиною, PBF Energy і Chevron Corp, можуть переробляти більш як 1 млн б/д.

Шостий за величиною нафтопереробник Citgo Petroleum зіткнувся з постановленим судом аукціоном акцій своєї материнської компанії, який може призвести до зміни власника на кінець літа. Представники суду розглядають багатомільярдні заявки на акції й призначили слухання щодо пропозиції на липень.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти