В начало

Біля берегів Сингапуру у п’ятницю сталася аварія танкера з нафтою

Біля берега одного з сингапурських пляжів сталася аварія танкера з нафтою, внаслідок чого нафта потрапила у воду, забруднивши й побережжя.

Як повідомляв Bloomberg, земснаряд під прапором Нідерландів Vox Maxima вдарився та розірвав бункер-паливне судно Marine Honor на терміналі Pasir Panjang. вгору по узбережжю.

Згідно з повідомленням, надісланим жителям Сентози в суботу, Sentosa Development Corp., яка керує островом, була попереджена в п'ятницю ввечері про «випадки розливу нафти в морських водах» навколо одного з популярних пляжів в результаті аварії.

Морська й портова адміністрація Сингапуру заявила в п'ятницю ввечері, що постраждалий вантажний танк було ізольовано, а розлив локалізовано. Наступного дня масштаби забруднення стали очевидними, і в спільній заяві уряду, включно з MPA й агентством з охорони навколишнього середовища, було сказано, що MPA та підрядники мобілізували 18 реагуючих суден і розгорнули нафтові бони, диспергатори і скімери, щоб зменшити вплив розливу.

Інцидент стався на початку довгих святкових вихідних, у той час, коли судноплавство в портах країни більш завантажене, ніж зазвичай, оскільки танкери й інші судна уникають Червоного моря через побоювання ракетних атак.

За даними уряду, припливна течія перенесла очищену нафту на пляжі Сентози й парку Східного узбережжя поблизу міжнародного аеропорту на сході острова на відстань понад 30 км (18 миль). Не було сказано, скільки нафти було розлито.

Згідно з окремою заявою в неділю, кілька пляжів залишатимуться закритими до подальшого повідомлення. Майже 1 500 м контейнерних бонів було розгорнуто з п’ятниці, а ще 1 600 м буде закладено протягом наступних кількох днів, щоб запобігти подальшому поширенню нафти. Зусилля з відновлення в морі також будуть підкріплені спеціальними пристроями для концентрації нафти на поверхні для видалення.

Розлив був найбільшим, що вплинув на узбережжя країни з тих пір, як MT Bunga Kelana 3 втратила 2 500 тонн сирої нафти після зіткнення з балкером за 13 км від південно-східного узбережжя 2010 року. Найбільше забруднення нафтою на острові було 1997 року, коли Evoikos під прапором Кіпру зіткнувся з зареєстрованим у Таїланді Orapin Global, дуже великим перевізником нафти, у результаті інциденту виливши у воду понад 28 тис. тонн нафти.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти