В начало

Нафта різко прискорила зниження, Brent впала до $93,3 за барель

Нафтові котирування перейшли до падіння в понеділок на побоюваннях уповільнення зростання китайської економіки й збільшення постачання нафти на світовий ринок.

Жовтневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:30 за київським часом здешевшали на $4,86 (4,95%) — до $93,29 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Котирування ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час упали на $4,59 (4,98%) – до $87,5 за барель.

Минулої п'ятниці Brent здешевшала на $1,45, WTI — на $2,25.

Як стало відомо в понеділок, зростання роздрібних продажів і обсягів промислового виробництва в Китаї у липні виявилося слабшим за прогнози аналітиків.

Обсяг роздрібного продажу збільшився на 2,7% у річному вираженні замість очікуваних 5%, а темпи зростання промислового виробництва в Китаї минулого місяця сповільнилися до 3,8% порівняно з 3,9% у червні, хоча консенсус-прогноз аналітиків для цього показника передбачав зростання на 4,6%.

Тим часом минулого тижня ОПЕК знизила прогноз зростання попиту на нафту 2022 року на 0,3 млн барелів на добу (б/д) — до 3,1 млн б/д — через деякі регіональні зміни. Прогноз зростання на 2023 рік збережено на рівні 2,7 млн ​​б/д, йдеться у щомісячному звіті організації.

Таким чином, у 2022 році, за оцінкою ОПЕК, споживання нафти становитиме 100,03 млн б/д, а не 100,3 млн б/д, як очікувалося раніше.

У свою чергу глава саудівської державної нафтогазової компанії Saudi Aramco Амін Нассер заявив на вихідних, що там готові збільшити видобуток нафти до максимально можливих 12 млн барелів на добу, якщо уряд королівства висловить таке бажання.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти