В начало

СБУ заблокувала діяльність столичної компанії, яка продавала російські нафтопродукти

Служба безпеки заблокувала роботу однієї з київських компаній, що входила в структуру «газпром нєфті» і яка займалась гуртовим продажом російських нафтопродуктів на сотні млн грн. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сторінці СБУ в мережі Facebook.

Як зазначається у повідомленні, підприємство входило в структуру кремлівського монополіста «газпром нєфть», власники якого належать до найближчого оточення вищого військово-політичного керівництва країни-агресора.

«Встановлено, що представники української «філії» перераховували частину прибутків у федеральний бюджет росії, з якого країна-агресор брала кошти для підготовки й здійснення повномасштабного вторгнення на територію нашої держави.

За даними слідства, керівники столичного підприємства налагодили збут у промислових масштабах російських паливно-мастильних матеріалів, які застосовують для техобслуговування транспортних агрегатів», – пише прес-служба відомства.

Згідно з повідомленням, готову продукцію ці «бізнесмени» отримували від своїх «бізнес-партнерів» з рф і зберігали на власних великогабаритних складах. Відповідні логістичні бази також використовували для реалізації товару, насамперед афілійованим фірмам і клієнтам з тіньового ринку.

Так, під час обшуків місць складування нафтопродуктів співробітники СБУ виявили понад 27 тонн російських мастил, які зберігались у ємностях з маркуванням російської корпорації. Вартість вилученої продукції становить майже 10 млн грн.

За матеріалами Служби безпеки, весь конфіскований товар буде передано на потреби ЗСУ.

«Наразі у межах кримінального провадження за ч. 4 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності організаторів і учасників підривної діяльності проти нашої держави», – йдеться у повідомленні.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Головного управління з протидії системним загрозам управлінню державою СБУ спільно зі слідчими СБУ м. Києва і Київської області за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти