В начало

Нафта перейшла до зниження, Brent здешевшала до $93,47 за барель

Ціни на нафту почали знижуватися під час торгів у понеділок, опустившись до мінімумів з лютого на побоюваннях, що відновилися, з приводу зростання світової економіки.

Жовтневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:34 за київським часом здешевшали на $1,45 (1,53%), до $93,47 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Котирування ф'ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $1,21 (1,36%) – до $87,8 за барель.

За підсумками попереднього тижня, ціна Brent впала майже на 9%, WTI здешевшала майже на 10%.

«Загальний настрій ринку став негативним через ризики рецесії, що викликає побоювання з приводу попиту на нафту. Базовий сценарій для більшості аналітиків передбачає уповільнення зростання глобального попиту на нафту», — зазначив керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес.

Тим часом оприлюднені минулого тижня дані Міненерго США вказали на зростання резервів на хабі в Кушингу до 24,5 млн барелів, що є максимумом за два місяці.

«Ринок, який ще кілька тижнів тому побоювався, що сховища практично спорожніли, тепер заспокоївся, — написали експерти Schork Report. – Премія вересневих ф'ючерсів на WTI до жовтневих скоротилася з $3 до $0,93 за барель, а жовтневих до листопадових – з $2,43 до $0,82 за барель».

Раніше аналітики Goldman Sachs погіршили прогнози цін на нафту в третьому й четвертому кварталах 2022 року — до $110 і $125 за барель відповідно зі $140 і $130 за барель. Прогноз на 2023 рік залишився без змін на рівні $125 за барель.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти