В начало

На Чернігівщині ліквідували групу, яка викрала нафти на 2,5 млн (фото)

У Чернігівській області поліцейські ліквідували злочинну групу, яка незаконно викачала понад 74 тис. л нафти у держпідприємства. Про це повідомляється на сайті Нацполіції України.  

Як зазначається у повідомленні, зловмисники приховано «врізались» у промисловий нафтопровід поруч із місцем видобутку корисних копалин у Чернігівській області, приєднуючи крани високого тиску та інше спеціальне обладнання. Таким чином протягом двох місяців встигли викачати сировини на 2,5 млн грн.

«Вкрадене вивозилося в спеціальних автомобілях до автостоянки у м. Яготин, де правопорушники перекачували нафту помпою у бензовози і транспортували за підробленими документами на нафтопереробний завод (НПЗ) у Полтавській області», – повідомляє департамент комунікації Нацполу за матеріалами Головного слідчого управління НП.

Зі слів правоохоронців, оперативники Управління стратегічних розслідувань Нацполіції за сприяння карного розшуку ГУНП в Чернігівській області встановили особи та місцеперебування злочинців: це четверо безробітних мешканців міста Прилук Чернігівської області віком від 33 до 54 років.

Поліцейські провели 34 обшуки на території Чернігівської, Київської й Полтавської областей, під час яких вилучили бензовоз з понад 37 тис. л нафтосировини, спеціально обладнаний автомобіль для транспортування нафти, обладнання для перекачування нафтопродуктів і підроблені логістичні документи.

Слідчі Нацполіції повідомили всім фігурантам про підозру за крадіжки, вчинені за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 185 Кримінального Кодексу України). Фігурантам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Операція проводилась за сприяння ГУНП в Чернігівській області й служби безпеки ПАТ «Укрнафта».

Процесуальне керівництво в провадженні здійснює Офіс Генерального прокурора.

Як писав enkorr раніше, у червні ц.р. «Укрнафта» ліквідувала врізку в нафтопровід на Сумщині й ліквідувала врізку в нафтопродуктопровід на Чернігівщині.

Видання також повідомляло, що у березні цього року «Укрнафта» виявила й ліквідувала незаконну врізку, попередивши подальші крадіжки нафти, а наприкінці минулого року ліквідувала незаконну врізку у газопровід біля Прилук на Чернігівщині, а в лютому – знешкодила у Чернігівській області незаконну врізку у свердловину.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти