В начало

Reuters: імпорт СПГ у Китай сповільнюється

2024 року Китай придбав додатковий газ за низькими цінами на спотовому ринку. Це дозволило країні збільшити запаси газу у сховищах, тим самим скоротивши обсяг палива, який міг бути відправлений у Європу.

Як пише Reuters, у міру заповнення сховищ і підвищення спотових цін споживання, ймовірно, зменшиться влітку. Це призведе до того, що більше вантажів СПГ буде переспрямовано в Європу, а також прискорить темпи заповнення сховищ на іншому кінці Євразії.

За перші п'ять місяців 2024 року споживання газу в країні досягло рекордного рівня – 55 млн тонн. Цей обсяг було отримано як сухопутними трубопроводами, так і морським шляхом. Порівняно з аналогічним періодом 2023 року, коли споживання становило 47 млн тонн, поточний показник значно збільшився. Попередній рекорд споживання газу (50 млн тонн) було встановлено за перші п'ять місяців 2021 року.

Водночас внутрішнє виробництво в Китаї досягло рекордних 76 млн тонн за перші п'ять місяців 2024 року. 2023 року показник дорівнював 72 млн тонн. Проте зростання споживання цього року значно випереджає додатковий попит із боку домашніх господарств і промисловості. Ймовірно, більшу частину додаткового імпортного газу було використано для поповнення внутрішніх сховищ після їх вичерпання у 2023 й 2022 роках.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти