В начало

Імпорт російської нафти в Індію у вересні зріс на 12%

Імпорт сирої нафти в Індію з росії зріс на 11,7%, до приблизно 1,9 млн барелів на день (б/д) у вересні, що становить приблизно дві п’ятих загального імпорту сирої нафти південноазійською країною за місяць, показали дані про танкери, отримані з галузевих джерел.

Загалом нафтопереробники в Індії імпортували 4,7 млн барелів сирої нафти у вересні, що трохи більше, ніж у серпні, і приблизно на 8,5% більше, ніж за той же місяць минулого року, свідчать оприлюднені дані.

Нафтопереробники інвестували мільярди доларів у модернізацію заводів, що дозволило їм переробляти більше сортів сирої нафти, щоб зменшити витрати.

Індія, третій у світі імпортер і споживач нафти, стала головним покупцем російської морської нафти за зниженими цінами після того, як західні країни припинили купувати у москви після її повномасштабного вторгнення в Україну.

Згідно з даними, на нафту зі Співдружності незалежних держав, що складається з росії, Казахстану й Азербайджану, припадало близько 43% загального імпорту Індії, порівняно з 38,5% у серпні.

Згідно з даними, протягом квітня-вересня, перших шести місяців фінансового року до березня 2025 року, імпорт російської нафти в Індію зріс на 9,1%, до 1,91 млн б/д.

росія залишалася головним постачальником нафти в Індію у вересні, за нею йдуть Ірак і Саудівська Аравія. Згідно з даними, російський імпорт нафти більш ніж удвічі перевищив іракський (867,6 тис. б/д).

Згідно з даними, Індія також відновила імпорт венесуельської нафти у вересні після двомісячної перерви, причому приватний нафтопереробник Reliance Industries Ltd отримав вантаж.

Частка ринку виробників з Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), в основному з Близького Сходу й Африки, незначно скоротилася з квітня по вересень порівняно з тим же періодом рік тому, показав аналіз даних Reuters.

Згідно з оприлюдненими даними, частка імпорту з Близького Сходу в квітні-вересні впала приблизно до 41,6% з 43,8% роком раніше. Індійські нафтопереробники здебільшого купують близькосхідну нафту за річними контрактами з виробниками у регіоні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти