В начало

Exxon продає активи у сланцевому родовищі Bakken у Північній Дакоті

Найбільший виробник нафти в США Exxon Mobil Corp планує продати частину своїх активів у сланцевому родовищі Баккен у Північній Дакоті, повідомила компанія Reuters у вівторок.

Після хвилі великих злиттів сланцевих ділянок у США нафтовидобувники переглядають свої портфелі, щоб вирішити, які активи залишаються ключовими для їхньої стратегії, а які вилучити.

«ExxonMobil вивчає ринковий інтерес для окремих активів у Bakken Shale Play, який включає приблизно 137 експлуатованих свердловин і 676 неексплуатованих і платних свердловин на 49 тис. акрів у Північній Дакоті», – сказав представник компанії у відповідь на запитання Reuters.

Запланований продаж може принести понад $500 млн, повідомили Reuters два джерела на умовах анонімності, поінформовані про це. Вони сказали, що це частина зусиль Exxon зосередитися на активах з найвищим потенціалом зростання після поглинання конкурента Pioneer Natural Resources за $60 млрд у травні.

Зі слів представника Exxon, це рішення узгоджується зі стратегією компанії щодо постійної оцінки її портфоліо. Компанія відмовилася коментувати оцінку, зазначивши, що корпоративна практика не ділитися такою інформацією.

Значна частина землі, що продається, незабудована, зі слів джерел, що може зробити її привабливою для потенційних покупців, оскільки вона зміцнює їхні земельні банки в той час, коли збільшення масштабів є важливим, а також тому, що вони можуть збільшити виробництво через майбутнє буріння.

За даними постачальника енергетичних даних Rextag, Exxon – один із провідних виробників у Баккені, третьому за величиною нафтовидобувному регіоні в США, із загальним видобутком компанії в регіоні понад 100 тис. барелів нафти на добу.

Exxon заявила, що продовжить інвестувати у сланцевий видобуток у Північній Дакоті у рамках своєї довгострокової стратегії.

Цього року Exxon запустила аукціон з продажу звичайних бурових активів у Пермському басейні, повідомляв Reuters у червні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти