В начало

Морський експорт ДП і газойлю з США відновлюється після закінчення ремонтів

У березні морський експорт дизпального й газойлів з США збільшився на 16%, до 4,01 млн тонн, свідчать дані Консалтингової групи «А-95».

Зростанню постачань сприяє відновлення виробництва пального на деяких НПЗ, розташованих у південних штатах. Згідно з даними EIA, в березні середньодобове виробництво дистилятів із вмістом сірки нижче за 15 ppm було на 8% більше порівняно з лютим і становило 4,43 млн барелів на день (б/д). Зростання виробництва відбулося шляхом збільшення завантаження потужностей НПЗ. У березні показник використання переробних потужностей збільшилося з 81%, до 87%.

Головним регіоном збуту американського дизпального в березні були країни центральної й південної Америки. Минулого місяця обсяги відправлень палива на ці ринки збільшилися на 14%, до 2,82 млн тонн. Найбільшими отримувачами американських барелів стали Мексика (785 тис. тонн), Чилі (422 тис. тонн) й Гватемала (237 тис. тонн).

Обсяги постачань у країни Європи й Туреччину збільшилися на 27%, до 1,12 млн тонн. Головними пунктами призначення були Великобританія (352 тис. тонн), Німеччина (147 тис. тонн), Нідерланди й Норвегія (обидві по 129 тис. тонн). У Польщу й країни Балтії минулого місяця було відвантажено 72 тис. тонн американського дизпального.

Основні експортні обсяги дизпального й газойлів відправлялися з терміналів Мексиканської затоки. Минулого місяця з південних штатів було відвантажено 3,42 млн тонн продукту, це на 21% більше порівняно з лютим. Водночас з тихоокеанського узбережжя постачання дистилятів упали на 13%, до 405 тис. тонн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти