В начало

КТК зупинив перевалку нафти через планове технічне обслуговування

Каспійський трубопровідний консорціум (КТК) 9 квітня розпочав проведення планових робіт з технічного обслуговування й підключення нового обладнання на об'єктах магістрального нафтопроводу «Тенгіз–новоросійськ», повідомляє консорціум.

«Зараз відвантаження нафти на морському терміналі КТК також зупинено. Його поновлення заплановано з 11 квітня, про що буде повідомлено додатково», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що такі 72-годинні зупинки на техобслуговування проводяться не рідше двох разів на рік, їхній графік заздалегідь узгоджується з усіма відправниками вантажу, а також з Міністерством енергетики Республіки Казахстан.

Під час квітневого ТО КТК має намір під'єднати нову ділянку трубопроводу на 266-му кілометрі (перехід під автошляхом «Атирау–Астрахань», що будується), замінити частину запірної арматури на НПС, усунути дефекти трубопроводу, провести технічне переозброєння вузла регулювання тиску на морському терміналі. Також буде проведено регламентне техобслуговування механіко-технологічного обладнання, енергетичного й електрообладнання, систем контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, систем керування на об'єктах КТК.

Трубопровід КТК з'єднує нафтові родовища заходу Казахстану й російські на шельфі Каспію – з морським терміналом у новоросійську. Його довжина становить 1 511 км. Система є основним експортним маршрутом для казахстанської нафти, на неї припадає понад 80% від обсягів Казахстану, що прокачуються трубопроводом.

2023 року КТК забезпечив транспортування й відвантаження на експорт 63,47 млн тонн нафти (+8,1%), план на 2024 рік — понад 70 млн тонн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти