В начало

Європейські порти перетворилися на «автостоянки» через накопичення китайських електромобілів

Імпортні автомобілі накопичуються в європейських портах, перетворюючи їх на «автостоянки», оскільки автовиробники й дистриб'ютори борються з уповільненням продажів і логістичними проблемами, зокрема з нестачею водіїв вантажівок.

Про це повідомляє «Економічна правда» з посиланням на FInancial TImes.

Зазначається, що китайські виробники електромобілів, які не мають мереж збуту або подальшого транспортування, є основними причинами простою.

«Представники портів і автовиробників вказують на скупчення китайських електромобілів як на одну з головних причин проблеми, оскільки деякі компанії бронюють слоти для доставляння, не замовляючи подальше транспортування», — йдеться у матеріалі.

«Дистриб'ютори автомобілів усе частіше використовують паркінги порту як депо. Замість того, щоб зберігати автомобілі у дилерів, вони збирають їх на автомобільному терміналі», — заявили в порту «Антверпен-Брюгге», чий порт у Зебрюгге є найбільш завантаженим портом Європи для імпорту автомобілів. Усі основні автомобільні термінали борються із заторами, додали в порту.

Деякі представники автомобільної промисловості заявили, що китайські автовиробники продають свої автомобілі в Європі не так швидко, як вони очікували, що стало основною причиною перенасичення портів регіону.

«Китайські виробники електромобілів використовують порти як автостоянки», — сказав один менеджер ланцюжка постачання автомобілів.

Зі слів представників галузі, деякі електромобілі китайських брендів простояли в європейських портах до 18 місяців, тоді як деякі порти просили імпортерів надати докази подальшого транспортування.

«Це хаос», — описав ситуацію один зі співрозмовників FT.

Китайський експорт автомобілів 2023 року був на 58% вищим, ніж роком раніше, що призвело до значних змін на ринку транспортних засобів. За перші два місяці цього року основними напрямками експорту китайських електромобілів і гібридів у Європі були Бельгія, Велика Британія, Німеччина й Нідерланди.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти