В начало

MOL постачає азербайджанську нафту на НПЗ у Братиславі

Угорська MOL Group заявила, що почала доставку сирої нафти з родовища в Азербайджані на свій нафтопереробний завод у Братиславі (Пожонь).

За даними Daily News Hungary, Azeri Light походить із родовища, у якому MOL володіє 9,57% акцій.

90 тис. тонн морської сирої нафти прибуло до Хорватії й доставляється на нафтопереробний завод Slovnaft трубопроводом Adria.

Пріоритетом групи є підвищення гнучкості закупівель нафти. Таким чином MOL створила повністю інтегрований ланцюжок створення вартості, що означає, що вона зможе продавати нафтопродукти, перероблені на власному нафтопереробному заводі з нафти, видобутої з родовища, яке їй належить.

Партію транспортували з Сангачальського нафтового терміналу поблизу Баку до Джейхана нафтопроводом BTC, який також частково належить Mol Group.

У квітні розпочнеться переробка Azeri Light, видобутої з нафтового родовища Азери-Чираг-Гюнешлі, 9,57% якого належить Mol.

«Це ще одна важлива віха на шляху Slovnaft і MOL Group до більшої гнучкості постачання сирої нафти на тлі європейських санкцій, які забороняють експорт нафтопродуктів із країн-членів ЄС», — заявили в MOL Group.

«MOL продовжує імпорт російської експортної суміші через трубопровід «Дружба», оскільки переконана, що найкращий спосіб гарантувати безпеку постачання палива в регіоні Центральної й Східної Європи — це зберегти традиційні канали постачання недоторканими, досліджуючи і захищаючи альтернативні», — додав він.

Група MOL стає все більш важливою економічною ланкою між Азербайджаном і Східно-Центральною Європою. У 2020 році компанія придбала частку в нафтовому родовищі ACG, одному з флагманів азербайджанської економіки, і 8,9% акцій у трубопроводі BTC (Баку-Тбілісі-Джейхан).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти