В начало

Пособники ексглави Держрезерву отримали підозри в справі з продажу ДП

НАБУ і САП повідомили про підозру трьом пособникам екскерівника Державного агентства резерву України, дії яких призвели до завдання державі збитків на понад 200 млн грн. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному сайті Національного антикорупційного бюро.

Як зазначають у НАБУ, про підозру у завданні збитків на суму понад 200 млн грн трьом «помічникам» екскерівника Держрезерву повідомлено 20 березня 2023 року.

Згідно з повідомленням, ідеться про колишнього начальника відділу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, який входив до складу аукціонного комітету Держрезерву, дії якого кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 КК України, директора товариства, яке що проводило оцінку майна (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК), і рецензента оцінки (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК).

«Ексочільнику Держрезерву про підозру повідомило ДБР 30 серпня минулого року. Наступного дня матеріали справи передали за підслідністю до Національного бюро. Його дії наразі кваліфіковано за ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 358 КК України», – йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, 2021 року колишній виконувач обов’язків голови Держрезерву, зловживаючи службовим становищем і «підробивши звіт про оцінку майна, реалізував за більш ніж вдвічі заниженою ціною 18 тис. тонн дизельного пального».

У результаті таких дій держава зазнала збитків обсягом понад 200 млн грн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти