В начало

Марокко серед найбільших імпортерів російського дизельного пального

Марокко зберігає позиції серед найбільших імпортерів російського дизельного пального, повідомляє Morocco World News із посиланням на дані російського аналітичного агентства Naans-media.

Агентство стверджує, що імпорт російського дизельного пального в Марокко становив 12% усіх російських постачань у березні.

Крім Марокко, Туніс і Алжир також були серед найбільших імпортерів російського дизелю в березні — імпорт цих трьох країн становив 30% російського дизельного експорту.

Найбільшим імпортером із 33% є Туреччина. 

«Таким чином росія змогла сформувати стабільні потоки постачань нафтопродуктів у країни, які вважаються дружніми або нейтральними», — йдеться у повідомленні Naans-media.

Звіт надійшов у зв’язку з тим, що росія продовжує активізувати експорт палива, щоб подолати ембарго ЄС на російську продукцію.

Незважаючи на те, що збільшення російського експорту є хорошою новиною для економіки країни, у країнах-одержувачах це викликало обурення – багато хто засуджував маніпуляції на ринку палива.

Раніше цього місяця група опозиційних партій у Марокко вимагала створення парламентської слідчої комісії для розслідування можливого шахрайства і маніпуляцій на національному енергетичному ринку.

Багато політиків закликають марокканський уряд розпочати розслідування маніпулювання цінами на паливо енергетичними компаніями, які працюють у Марокко.

Деякі з них припустили, що компанії причетні до зміни документації на їхній російський імпорт і видають свою продукцію за імпортовану з Перської затоки чи інших країн, щоб встановити вищі ціни.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти