В начало

Marathon Petroleum очікує 2023 року високу рентабельність через високий попит

Компанія Marathon Petroleum Corp очікує високих показників рентабельності протягом 2023 року, оскільки попит зростає, а пропозиції зберігаються, після того, як провідний нафтопереробник США перевершив прогнози Уолл-стріт щодо квартального прибутку, повідомляє Reuters.

Закриття потужностей під час пандемії й відновлення попиту підвищили рентабельність нафтопереробників, що додатково підкріпилося обмеженими постачаннями сирої нафти після повномасштабного вторгнення росії в Україну й стрибком попиту на авіаційне паливо через туристичний бум.

У той час як генеральний директор компанії Майкл Генніган був оптимістично налаштованим щодо підтримки високої прибутковості компанії, він попередив, що «багато чого залежатиме від поточного відновлення в Китаї й... наслідків рецесії».

Маржа марафонської переробки і маркетингу зросла на 70,8%, до $26,15 за барель протягом кварталу січня-березня порівняно з роком раніше.

«Хоча ми очікуємо, що прибутки від нафтопереробки впадуть із рекордно високих значень... вони, швидше за все, залишаться вищими за історичні середні показники, враховуючи високий попит на продукцію і незначне збільшення нових глобальних нафтопереробних потужностей у найближчій перспективі», — сказав аналітик Edward Jones Фейсал Герсі.

Після високих квартальних результатів Marathon також розширив свою програму викупу акцій на $5 млрд США, довівши загальний обсяг дозволу на викуп акцій до $9 млрд. 

Компанія заявила, що використання потужностей сирої сировини становило 89% у звітному кварталі, що нижче від минулорічного показника (91%) через заплановані ремонтні роботи в регіоні узбережжя Мексиканської затоки.

Нафтопереробні підприємства США скоротили робочі цикли протягом кварталу через технічне обслуговування після того, як стабільне відновлення попиту призвело торік до надзвичайно високих показників використання. 

Квартальна пропускна здатність Marathon у 2,8 млн барелів на день (б/д) майже не змінилася порівняно з минулим роком. У поточному кварталі він очікує пропускну здатність 2,86 млн б/д. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти