В начало

Brent опустилася нижче за $74 за барель

Нафтові котирування відновили падіння вдень у середу, опускаючись третю сесію поспіль на побоюваннях скорочення світового попиту на пальне.

Липневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 11:43 кв здешевшали на $1,35 (1,79%), до $73,97 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Котирування ф'ючерсів на WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на $1,46 (2,04%) – до $70,20 за барель.

У вівторок ціна на Brent знизилася на 5%, WTI — на 5,3%.

Ринок чекає на підсумки травневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США, яке завершується в середу. Більшість аналітиків схиляється до думки, що ФРС підвищить ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів.

«Попри побоювання щодо економічного зростання, Федрезерв, як очікується, знову підвищить ставку, що продовжує чинити тиск на прогнози попиту (на паливо — ред.)», — написав аналітик Saxo Bank Оле Хансен.

Тим часом дані Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні ввечері, показали падіння запасів нафти в Штатах за тиждень, що завершився 28 квітня, на 3,9 млн барелів.

Офіційні дані про запаси енергоносіїв буде оприлюднено Міненерго США у середу о 17:30 кв. Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, у середньому прогнозують, що резерви нафти в країні знизилися на 3,3 млн барелів, бензину і дистилятів — на 300 тис. і 1,5 млн барелів відповідно.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти