В начало

Громаді на Волині повернули понад 150 тис. грн за пальне

Підприємець за рішенням суду мусить сплатити на користь Маневицької селищної ради, що на Волині, майже 157 тис. грн за неправомірне підвищення цін на пальне. Про це повідомляє Рівненська обласна прокуратура, пише місцеве видання «Бізнес.Район».

«Північно-західний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу Рівненської обласної прокуратури на рішення Господарського суду Рівненської області до приватного товариства, визнавши недійсними додаткові угоди, й зобов’язав стягнути на користь Маневицької селищної ради Волині майже 157 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають в облпрокуратурі, Камінь-Каширська окружна прокуратура Волинської області встановила, що 2021 року між місцевим приватним товариством і відділом освіти було укладено договір про закупівлю пального для заправки шкільних автобусів.

За час виконання цього договору до нього шість разів вносили зміни, які у підсумку й «призвели до збільшення ціни на літр дизпального й бензину майже на чверть, хоча коливання ціни на пальне на той час не було».

Згідно з повідомленням, унаслідок цього управління освіти недотримало понад 6,5 тонни пального, якого б вистачило для перевезення дітей впродовж місяця. Це стало підставою для звернення з відповідним позовом до суду.

Суд першої інстанції виніс рішення на користь суб’єкта підприємницької діяльності, який «…без належного обґрунтування й документального підтвердження змінював 6 разів за два місяці ціну за одиницю товару».

У результаті Рівненська обласна прокуратура подала до суду апеляційну скаргу.

Північно-західний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокурора і задовольнив позов. Відтак збитки, завдані місцевому бюджету, підлягають примусовому стягненню.

Як повідомляв enkorr, на Хмельниччині за позовом прокуратури повернуто бюджетні кошти обсягом майже 3 млн грн. Йдеться про кошти, надмірно сплачені за закупівлю бензину й дизельного палива.

Раніше ми також повідомляли, що на Житомирщині з приватного підприємця стягли 176 тис. грн за непостачене пальне для медзакладів.

Вже у січні ц.р. enkorr писав про те, що на Київщині правоохоронці викрили підприємства, які незаконно продавали пальне.

Окрім того, до суду спрямовано обвинувальний акт стосовно колишнього бухгалтера однієї з великих мереж АЗС за фактом шахрайства.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти