В начало

Глобальні постачання сирої нафти покращаться через ремонти на НПЗ — Vitol

Очікується, що глобальні постачання сирої нафти покращаться в найближчі шість-вісім тижнів через технічні обслуговування нафтопереробних заводів (НПЗ), хоча відвантаження сирої нафти залишаться на низькому рівні, сказав Рассел Харді, виконавчий директор найбільшого у світі незалежного трейдера нафти Vitol.

Виступаючи на конференції APPEC у Сингапурі в понеділок, Харді сказав, що економіка кислої нафти залишатиметься сильнішою, ніж солодка, через скорочення ОПЕК+.

«Через скорочення в ОПЕК+ немає достатньої пропозиції (кислої нафти) для всіх цих складних нафтопереробних заводів в Індії, Кувейті, Джізані, Омані й Китаї, — сказав він. – Вони всі хочуть купувати кислу нафту, але насправді це не західне постачання, воно в основному з країн Перської затоки. Занадто багато покупців і недостатньо продукту для обігу».

Харді також зазначив, що ціни на нафту марки Brent були «досить стабільними», коливаючись у межах $72-88 за барель протягом майже року. Волатильність цін походить від ринку продуктів, а не від сирої нафти, сказав він.

«Нестабільність походить від продуктів, тому що потужності нафтопереробки дуже-дуже обмежені. Багато НПЗ закрилися під час пандемії COVID-19, і Захід справді не має необхідних потужностей для виробництва продукції тепер, коли російський експорт пробивається в Азію», — вважає Харді.

Світова ціна на нафту Brent за останні два місяці підскочила до понад $80 за барель після того, як група виробників Організація країн-експортерів нафти та її союзники, угруповання, відоме як ОПЕК+, поглибила скорочення постачань.

Аналітики очікують, що Саудівська Аравія, де-факто лідер ОПЕК, продовжить додаткове скорочення видобутку на 1 млн б/д на четвертий місяць у жовтні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти