В начало

Гетманцев підтвердив, що Кабмін хоче підвищити податки

Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев підтвердив, що держава планує підвищити окремі податки для наповнення бюджету. Про це він написав у Telegram.

«Дуже багато запитів від журналістів щодо додаткових джерел фінансування армії. Чомусь очевидні речі, про які ми говоримо давно, раптом викликають шок.

Так, нам необхідно підвищити й видаткову, і дохідну частину бюджету задля фінансування армії, яку ми фінансуємо за рахунок наших внутрішніх джерел. Ми не можемо запозичити ці кошти у партнерів», — написав нардеп.

З його слів, уряд зараз підраховує потреби, але вони дуже великі — не менше 300 млрд до кінця року.

«Яким чином можна зібрати такі гроші? Знову почекаємо пропозиції від Кабміну. Але так, їх неможливо забезпечити, оминаючи основні податки. Тому зміни будуть стосуватися бюджетоутворювальних прямих і непрямих податків, зокрема ПДВ, ВЗ та акцизів», — заявив Гетманцев.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано проєкт закону про внесення змін до Податкового кодексу щодо наближення законодавства України до законодавства Європейського Союзу в частині акцизного податку. Зокрема документом пропонується встановити такі ставки акцизного податку на пальне з 2028 року: на бензин — 359 євро за тисячу літрів; на дизельне пальне — 330 євро за тисячу літрів; на автогаз — 277 євро за тисячу літрів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти