В начало

Exxon недоотримав прибуток за I квартал попри значний дохід в Гайані

Прибуток Exxon Mobil Corp у І кварталі впав на 28% у річному обчисленні, оскільки нижча маржа нафтопереробки й нижчі ціни на природний газ компенсували зростання обсягів видобутку.

Найбільша нафтова компанія США, яка перебуває у процесі закриття угоди на суму $60 млрд для провідного виробника сланцевої нафти Pioneer Natural Resources, опублікувала прибуток у І кварталі обсягом $8,22 млрд, або $2,06 на акцію, порівняно з $11,43 млрд чистого прибутку рік тому.

За оцінками LSEG, акції впали на 2% на передринкових торгах — до $118,50 — після звіту про прибуток на акцію в $2,06, що на 6% нижче від консенсусу аналітиків Волл-стріт щодо $2,20 за акцію.

Прибуток від видобутку нафти й газу впав на 14% через нижчі ціни на природний газ, а перероблення впало на 67% через нижчу маржу, інвестиційні й податкові витрати. Однак хімічний бізнес був видатним, прибуток зріс більш ніж удвічі завдяки нижчим витратам і вищій маржі, повідомила компанія.

Прибуток обсягом $8,22 млрд за І квартал, який закінчився 31 березня, знизився на 29% порівняно зі скоригованим прибутком у $11,62 млрд роком раніше.

Але за підсумками І кварталу за останнє десятиліття результати стали другими за показниками минулого року, сказала головний фінансовий директор Кетрін Мікеллс. З її слів, промах стався частково через коригування податкового балансу й балансу запасів.

«Щокварталу ми маємо певні плюси й мінуси, пов’язані з цими одноразовими предметами, — сказала вона. — Іноді вони сприятливі, цього разу були несприятливими».

Світові ціни на нафту майже не змінилися порівняно з минулим роком, а ціни на природний газ різко впали. Наприкінці кварталу ф’ючерси на газ у США впали на 20% порівняно з роком раніше.

Результати підвищилися завдяки нижчим витратам і більшим обсягам діяльності Exxon у Гайані. Днем раніше Hess зазначив збільшення виробництва в південноамериканській країні з приростом виробництва на 70% порівняно з аналогічним періодом торік.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти