В начало

Експортне мито на СПБТ в росії у жовтні зросте вдвічі

У рф експортне мито на суміш пропан-бутану технічну (СПБТ) у жовтні 2024 року зросте більш ніж удвічі порівняно з вереснем – до $45,2 за тонну з $20,8 за тонну, випливає з повідомлення на сайті російського мінекономрозвитку.

Експортне мито на СПБТ у росії в лютому цього року обнулилося через зниження котирувань на базисі DAP Брест (білорусько-польський кордон), що використовуються при розрахунку величини ставки, і зберігалося на нульовому рівні протягом лютого-серпня 2024 року.

У жовтні 2024 року мито на бутан та ізобутан, що розраховується у відсотковому співвідношенні від мита на СПБТ, становитиме $40,6 за тонну проти $18,7 за тонну у вересні.

Зростання мита стало наслідком здорожчання скрапленого газу на білорусько-польському кордоні на тлі скорочення обсягів постачань. Нагадаємо, обсяги відвантаження СВГ з росії в Польщу скоротилися зі 100 тис. тонн у травні до 50 тис. тонн у серпні.

Уряд рф вивчає можливість зміни розрахунку експортного мита на скраплені вуглеводневі гази (СВГ), повідомив «Інтерфакс" наприкінці липня. На пропозицію низки виробників розглядається варіант тимчасового скасування експортного мита на СВГ до впровадження нового індикатора у формулу її розрахунку.

Підвищення мита в жовтні сприятиме зменшенню прибутковості експорту скрапленого газу з росії.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти