В начало

Unimot почав продавати біодизель HVO100 ще на одній АЗС мережі AVIA

Компанія Unimot Group, власник мережі АЗС AVIA у Польщі, першою на ринку представила інноваційне пальне HVO100 для продажу на АЗС країни. Після дебюту цього відновлюваного палива в Мишенцині (Любуське воєводство) у травні 2024 року клієнти тепер можуть заправляти HVO100 також на другій станції AVIA – у Бжезьнику (Нижньосілезьке воєводство). Ця станція, якою керує франчайзинговий партнер, розташована у зручному місці на національній дорозі DK94. HVO100, виготовлений на основі рослинних олій і тваринних жирів, є альтернативою попереднім поколінням біодизельного пального.

HVO100 (Hydrogenated Vegetable Oil) — це технологічно провідне, екологічне рішення для автомобілів з дизельними двигунами. Його низький рівень викидів дозволяє скоротити CO2 до 90% порівняно зі звичайним паливом, згідно з даними KOBiZE (Національного центру балансування та управління викидами). Таке суттєве обмеження зумовлене тим, що виробничий процес базується на принципах циркулярної економіки, тобто замкнутого кругообігу сировини. Це відновлюване паливо отримують в сучасних процесах нафтоперероблення — у результаті гідрокрекінгу або гідрогенізації рослинної олії чи тваринних жирів за допомогою водню і каталізаторів в умовах високої температури й тиску.

«Як лідер серед незалежних імпортерів пального, ми раді, що можемо запропонувати пальне HVO100 на іншій станції AVIA – цього разу в Нижньосілезькому воєводстві. Ми постійно відстежуємо потенціал альтернативного палива з низьким рівнем викидів і впроваджуємо рішення, що підтримують перетворення енергії. Впровадження цього продукту в мультиенергетичний портфель групи є відповіддю на зростаючий ринковий попит і вираженням нашої відданості зменшенню вуглецевого сліду в транспортному секторі», — каже Міхал Хойовський, віцепрезидент правління з енергетики в Unimot S.A.

У рамках стратегії Unimot Group на 2024-2028 роки компанія зосереджується зокрема на диверсифікації пропозиції, роблячи ставку на збільшення частки зелених продуктів і послуг. Впровадження інноваційного палива HVO в портфоліо різних видів енергетики — один із заходів, які є частиною реалізації рішень, що підтримують трансформацію енергії групою Unimot та її зацікавленими сторонами.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти