В начало

На Миколаївщині військовий викрав 25 т ДП – прокуратура

На Миколаївщині заступнику командира дивізіону з тилу, який продав цивільним майже 25 т дизпального, оголошено підозру. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону на своєму сайті.

Як зазначається у повідомленні, за процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру заступнику командира дивізіону з тилу – начальнику служби тилу військової частини за фактом викрадення військового майна (ч. 4 ст. 410 КК України).

Встановлено, що «упродовж квітня-вересня 2024 року старший лейтенант, діючи систематично з метою особистого незаконного збагачення за рахунок державного майна, зловживаючи службовим становищем, організував і вчиняв викрадення військового майна».

При цьому до оборудки підозрюваний залучив двох підлеглих військовослужбовців, які завантажували дизельне пальне у пластикові місткості й транспортували його у визначені місця.

У результаті, уточнюють у прокуратурі, вони «збули цивільній особі майже 25 тонн дизельного пального, отримавши за це грошові кошти в сумі понад 1 млн 200 тис. грн, чим державі в особі військової частини було завдано матеріальних збитків», а також «безпосередньо вплинули на боєздатність підрозділу, створили загрозу для оперативної готовності» армії.

Тож 19 вересня 2024 року, одразу після одержання чергового траншу за отримане паливо, підозрюваного затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 2 001 508 грн застави.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Першого слідчого відділу  ТУ ДБР, оперативний супровід ‒ Перший оперативний відділ ТУ ДБР.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти