В начало

Brent здорожчала до $74,61 за барель

Ціни на нафту підвищуються у вівторок завдяки заходам стимулювання економічної активності, оголошеним китайською владою.

Народний банк Китаю опустив ставку за семиденними операціями зворотного РЕПО до 1,5% з 1,7%, а також знизив норму резервування для банків та анонсував заходи підтримки ринку нерухомості.

«Зрештою ці заходи позитивно позначаться на попиті на нафту, – зазначає аналітик Standard Chartered у Сингапурі Хань Чжун Лян. – Зниження ставок сприятиме економіці».

Вартість листопадових ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:20 за київським часом становить $74,61 за барель, що на $0,71 (0,96%) вище, ніж на закриття попередніх торгів. У понеділок ці контракти здешевшали на $0,59 (0,8%), до $73,9 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросли в ціні на цей час на $0,81 (1,15%), до $71,18 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів опустилася на $0,63 (0,9%), до $70,37 за барель.

Трейдери продовжують уважно стежити за новинами з Близького Сходу, побоюючись, що воєнний конфлікт Ізраїлю з ліванським рухом «Хезболла» може перерости у повномасштабну війну. Напередодні ізраїльські військові завдали низки ударів по «Хезболлі» у Лівані.

Президент Ірану Масуд Пезешкіан заявив журналістам на 79-й сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, що Ізраїль втягує регіон у війну з «незворотними» наслідками.

«Нафтовий ринок був стурбований тим, що зростання напруженості в регіоні тягне виробника нафти ОПЕК ближче до взаємодії, — йдеться у повідомленні банку ANZ, маючи на увазі Іран. — Трейдери також стежать за погодою. Узбережжя Мексиканської затоки під загрозою удару урагану до кінця тижня, оскільки в Атлантиці посилюється неспокійна погода».

Американські нафтовидобувні компанії у понеділок намагалися евакуювати персонал з нафтовидобувних платформ Мексиканської затоки, оскільки, за прогнозами, другий великий ураган за два тижні негативно вплине на морські нафтовидобувні родовища. Кілька нафтових компаній призупинили видобуток.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти