В начало

Держпродспоживслужба розпочала перевірки АЗС

За дорученням прем’єр-міністра України головними управліннями Держпродспоживслужби спільно з військовими адміністраціями, Національною поліцією і податковою розпочато проведення перевірок суб’єктів господарювання, що працюють на роздрібному ринку пального.

Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби.

Там зазначають, що нещодавно було скасовано державне регулювання цін на бензин і дизельне пальне. При цьому суб'єкти господарювання, як і раніше, зобов'язані завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення.

«За останні дні з усіх областей почали надходити повідомлення про надмірно завищені ціни, відсутність розрахункових документів, відмову у вільному виборі засобів розрахунку тощо», — заявили в Держпродспоживслужбі.

Так, наприклад, Головним управлінням Держпродспоживслужби у Чернівецькій області розпочато перевірки п'яти АЗС одного з ТОВ, де дизельне пальне реалізовувалось за 70 гривень за літр. За підсумками перевірки станом на 22 травня реалізація пального на АЗС не здійснюється.

«Держпродспоживслужба нагадує, що завищення цін в умовах воєнного стану є неприпустимим, а порушення правил ведення підприємницької діяльності матиме наслідки у вигляді штрафів та інших заходів адміністративного впливу», — йдеться у повідомлені.

Як повідомляв enkorr, Кабінет міністрів вирішив на два місяці відмовитися від державного регулювання цін на пальне. Як раніше заявила перший віце-прем'єр-міністр–міністр економіки Юлія Свириденко, уряд очікує, що разом із вільним ціноутворенням вартість дизпального не перевищуватиме 58 грн/л, а бензину – 52 грн/л.

Нагадаємо, окремі мережі АЗС продовжують вдаватися до маніпулятивних дій зі встановленням роздрібних цін на пальне, про що повідомляють користувачі мереж з різних регіонів України.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти